В официалния сайт на Geekbench бяха публикувани новите резултати от тестването на процесора Intel Core i9-12900K. Хибридният CPU бе тестван в новата операционна система Windows 11 Pro. Това със сигурност означава, че хардуерът и софтуерът изцяло са използвали новата технология Intel Thread Director и новата структура на процесорния гигант, при която се използват както бързи, така и икономични ядра.

Intel Core i9-12900K е флагманският модел на десктоп фамилията процесори Alder Lake-S. Чипът разполага с 8х бързи и 8х икономични процесорни ядра с тактова честота 3,2 GHz. Според появилата се неофициална информация, максималната boost честота достига 5,3 GHz при производителните Р-ядра и 3,9 GHz при икономичните Е-ядра. Тестовете са направени на еталонна демонстрационна дънна платка на Intel при балансиран режим на консумация.

Core i9-12900K постигна 1893 точки в едноядрения тест на Geekbench 5 и 17 299 в многоядрения. Това означава, че този екземпляр е по-бърз от 16-ядрения флагман Ryzen 9 5950X съответно с 12% и 3%.

Вижда се, че има голям ръст на производителността при едноядрения режим. Но процесорите Alder Lake все още не се предлагат на пазара, бенчмарковете за тях все още не са особено точни, а и не се знае каква е цената на тези чипове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *