Актуализираният закон за авторското право в Малайзия предвижда хората, които позволяват пиратски стрийминг да бъдат наказвани с лишаване от свобода за срок от 20 години. Измененията застрашават онези, които предлагат стрийминг услуги и устройства, нарушаващи авторските права.

Те ще бъдат считани за виновни, освен ако не могат да докажат, че не са знаели за нарушенията и са положили всички усилия, за да спрат подобни действия. Виновните могат да бъдат глобени с 2377 щ. долара или повече, да бъдат наказани със затвор до 20 години или да получат и двата вида санкции едновременно.

Законите за авторското право в световен мащаб често обхващат интернет пиратството. В Малайзия обаче законът беше ориентиран към незаконните изтегляния и други по-стари форми на пиратство.

До този момент в обхвата му не влизаха хората, продаващи стрийминг устройства, използвани за пиратство. След последното решение на Върховния съд в страната те, както и други нарушаващи авторските права интернет услуги, попадат под ударите на закона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *