След като вече не попада под американските санкции, Honor може отново да използва услугите и приложенията на Google в новите си телефони. Вчера компанията разкри, че новата ѝ серия Honor 50 ще включва платформата на Google.

Припомняме, че след като попадна в забранителните списъци на САЩ през 2019 г., Huawei загуби достъпа си до решенията на Google. Тези ограничения засегнаха и Honor, която беше неин филиал до края на миналата година.

Новата серия Honor 50 използва чипсети Snapdragon 778G 5G, като двете устройства в нея, Honor 50 и 50 Pro споделят и други черти. Те имат 120-херцови екрани, но с различни диагонали от съответно 6.57- и 6.72 инча.

Смартфоните разчитат и на четворни основни камери поставени в по две кръгли секции в горния ляв ъгъл на корпуса. Те включват 108MP камера, 8MP с ултраширокоъгълен обектив, 2MP за макро снимки и 2MP за боке ефекти.

Honor 50 има 32-мегапикселова селфи камера, а Pro вариантът включва и 12MP сензор с ултраширокоъгълен обектив. Основният модел е с батерия с капацитет 4300mAh и подържа бързо зареждане при 66W.

Honor 50 Pro има батерия с капацитет 4000mAh, а зареждането тук е при мощност до 100W. По данни на компанията това позволява зареждането на батерията до 90% за 20 минути. Серията ще достигне и до Европа, включително България, като предстои да видим с какви цени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *