Генералният директор на Tesla Илън Мъск заяви, че вероятността за възникване на пътнотранспортно произшествие на електромобил с включен автопилот Full Self-Driving е 10 пъти по-малка, в сравнение с обикновен автомобил без автопилот, управлявана от човек. Мъск се базира на публикувания преди няколко часа отчет за безопасността на Tesla.

Tesla официално публикува своя тримесечен отчет по безопасността, който се отнася за първите три месеца на тази година. Автомобилната компания на Илън Мъск започна да публикува тези отчети през 2018 година. В тях се натрупват статистики и се изчислява съотношението на изминатото разстояние към възникване на инцидент с включен автопилот, както и без него.

През първото тримесечие на тази година е регистрирано едно ПТП на всеки 4,19 милиона мили (6,7 милиона километра) при включен автопилот. Без автопилота, но с включени основни функции за осигуряване безопасността този показател е едно ПТП на всеки 2,05 милиона мили (3,3 милиона км). Без автопилота и без допълнителните функции статистиките показват един инцидент на всеки 978 хиляди мили (1,57 милиона км).

Tesla сравнява тези показатели с най-новите данни на Националното управление но безопасността по пътищата на САЩ, което официално съобщи, че в страната на всеки 484 хиляди мили (778 хиляди км) става по едно пътнотранспортно произшествие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *