instagram

Наскоро публикуван доклад на „Технологична прозрачност“ разкрива, че Instagram прави купуването на дрога много лесно за тийнейджърите. За целите на доклада организацията е провела разследване, при което е създала серия от фалшиви профили, за за да тества предпазните мерки на платформата.

Обект на проучване са били потенциални покупки на „Екстази” и „Ксанакс”. Въпреки насоките на общността на Instagram, които забраняват „купуването или продажбата на немедицински или фармацевтични лекарства“, експериментът установява, че много дилъри на наркотици работят открито на платформата.

Оказва се, че за младежите е много лесно да използват термини като „mdmamolly”, за да намерят хора, които продават веществото. Всъщност алгоритъмът за търсене на приложението даже улеснява намирането на подобни хаштагове, като функцията за автоматично довършване насочва търсещите в правилната посока.

За да тества модерацията на „наркотични постове“ в платформата, организацията е изпратила 50 подобни публикации за преглед. От тях Instagram е заявил, че 36 (или 72 %) не са нарушили неговите правила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *