Съвсем скоро се очаква мобилните игри да излязат на едно съвсем ново много по-високо ниво. Всичко това става благодарение на AMD, която възнамерява да използва в чиповете за смартфоните своята нова графична архитектура RDNA2, която сега се използва в най-новите конзоли Xbox Series X и PlayStation 5.

Интернет изданието The Next Web съобщи, че по време на виртуалното събитие Computex 2021 генералният директор на AMD доктор Лиза Су (Lisa Su) официално е обявила началото на съвместната работа със Samsung, в рамките на която новата графична архитектура RDNA2 ще бъде интегрирана в следващия флагмански процесор Exynos за мобилни устройства. Това означава, че съвсем скоро бъдещите притежатели на смартфони ще могат пълноценно да играят игри, в които се използват най-новите технологии като трасиране на лъчите и променлива честота на кадрите. Samsung от своя страна заяви, че след две седмици ще публикува подробна информация за своята най-нова SoC с новата графика на AMD.

И още, по време на Computex 2021, AMD е сключила партньорско споразумение с Tesla. Обявено бе, че новата графика на Advanced Micro Devices ще се използва в информационно-развлекателната система на електромобилите Model S и Model X на автомобилната компания на Илън Мъск. Това със сигурност означава, че пътниците ще могат да играят компютърни игри от ААА клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *