Бенчмаркът 3DMark, който от много години се използва за измерване производителността на процесорите и видеокартите, вече има нов тест. С помощта на модула 3DMark Storage Benchmark потребителите вече могат да оценят производителността на флаш и хибридните дискове, както и на другите запомнящи устройства.

Разработчиците на пакета подчертават, че 3DMark Storage Benchmark е специален тест на компонентите, който поддържа всички най-нови технологии за запис и съхранение на информация и е предназначен за измерване на реалната производителност на дисковете в компютърните игри. Измерва се скоростта на входно-изходните операции, които се записват докато устройството работи. По този начин се създават цифрови шаблони за активността на различните флаш-дискове в игрите, които след това са въведени в бенчмарка 3DMark Storage Benchmark. Така например, шаблоните включват зареждане на игрите Battlefield V, Call of Duty: Black Ops 4 и Overwatch от момента на тяхното стартиране до отварянето на главното меню. Тези шаблони се използват за сравнение на производителността на различните флаш дискове и други запомнящи устройства.

Както обикновено, в 3DMark по-големият брой точки означава по-добра производителност. По-горе са показани резултатите от измерване производителността на няколко флаш-дисак. Показани са и показателите на пропускателната способност и средното време за достъп до данните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *