В най-новата тестова компилация на Windows 11 се появи нова полезна функция. С нейна помощ потребителите ще могат да въвеждат текст с гласа си, при това с много висока точност и без досадната автоматична корекция – операционната система ще разпознава не само думите, но и отделните елементи на виртуалната клавиатура.

Новата функционалност се базира на усъвършенствана технологията за преобразуване на реч в текст, като в същото време може не само да работи в режим на диктовка, но и дава възможност за бързото въвеждане на отделните знаци. За да направи това, потребителят просто трябва да назове желания клавиш, за да получи конкретна буква, препинателен знак или емотикон. Това е особено полезно, когато се използва гласов метод за въвеждане на URL адреси, пароли и други сложни комбинации от знаци и символи.

Подобреното гласово въвеждане се появи във версията Windows 11 Insider (build 22538), която в момента е достъпна само за членовете на тестовата програма Windows Insider и още е в канала Dev. Засега няма информация кога точно новият метод ще се появи в потребителските версии на операционната система Windows 11.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *