През 2022 година Samsung представя флагманските смартфони от фамилията Galaxy S22. Според редица изтичания на информация, южнокорейската компания възнамерява да постави в тях камери от нов тип, създадени съвместно с Olympus.

Уеб сайтът Let’s Go Digital създаде няколко компютърни изображения, които показват как би могъл да изглежда смартфонът Galaxy S22 с камерата на Olympus. Дизайнерите са решили, че новото мобилно устройство може да наследи дизайна на актуалната към днешен ден флагманска фамилия Galaxy S22 и едновременно с това да получи част от възможностите на серията Galaxy Note, от която според разпространилата се неофициална информация Samsung възнамерява да се откаже, като стилусът S Pen от Galaxy Note да бъде прехвърлен към Galaxy S.

Дизайнерите на Let’s Go Digital предполагат, че за основната камера на новия мобилен телефон ще са достатъчни два оптични сензора – единият с резолюция 200 MP и масивен обектив, а вторият с неизвестна резолюция, но с перископна оптика, осигуряваща голямо оптично увеличение без загуби. Предполага се, че модулът с оптичните сензори ще бъде също толкова масивен, както е при Galaxy S21 и по същия начин ще изпъква от задния панел. Очакванията са той да има същия плавен преход от тази камера към задния панел на устройството. Масивната оптична леща ще даде възможност за правенето на снимки с много широк ъгъл на виждане и няма да се наложи използването на отделен оптичен сензор с широкоъгълна оптика.

Olympus е много известен и популярен производител на фотоапарати и камери, както за любители, така и професионалисти от най-високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *