По време на голямата презентация на новата операционна система Windows 11 на Microsoft програмистите на софтуерния гигант съобщиха голям брой подробности за направените нововъведения, но никой нищо не каза за Skype – приложението за текстова, гласова и видео връзка, което само преди няколко години беше важна част от тази платформа. Оказа се че Microsoft не се е отказал от тази онлайн услуга, но в ОС Windows 11 тя е оставена на по-заден план и вече няма толкова голямо значение.

Преди пет години Skype бе най-популярното приложение за гласови и видео чат, което бе неразделна част от Windows 10. След една година COVID-19 пандемия, когато хората започнаха масово да използват най-различни услуги за гласова и видео връзка, Skype загуби популярността си. По време на презентацията на Windows 11 този месинджър нито веднъж не бе споменат. Той е заменен от онлайн услугата Microsoft Teams, която е дълбоко интегрирана в новата операционна система и дори е изнесена като иконка в таскбара.

Skype всъщност не се е изгубил, но за неговото използване потребителите трябва да посетят магазина Microsoft Store и да изтеглят и инсталират съответното приложение на своя персонален компютър.

Microsoft официално заяви, че Skype вече не е приложение, което се използва по подразбиране, но може да бъде безплатно изтеглено от Microsoft Store.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *