Queen_Elizabeth_II

Кралица Елизабет Втора се включи във виртуално събитие по повод Британската седмица на науките. Това е нейното първо публично участие след интервюто на принц Хари и Меган Маркъл пред Опра Уинфри, в което член на кралското семейство бе обвинен в расизъм.

По време на участието си британската кралица дискутира заедно с експерти и ученици теми, свързани с науката, технологиите и космическите пътувания. В рамките на научното събитие са й показани изображения от марсохода „Пърсивиърънс“, които тя е определила като невероятни.

Елизабет Втора е обсъдила с учени от музея на Космоса в Лондон парчетата от метеорит, открити през седмицата в Англия. Освен това, тя е споделила спомени от срещата си с руския космонавт Юрий Гагарин през 1961 г., казвайки че първият човек, летял в космоса, е бил особено очарователен.

Британската седмица на науките се организира от Британската научна асоциация и цели да подчертае водещата роля на науката, технологиите, инженерството и математиката за развитието на обществото, както и да вдъхнови новото поколение британски учени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *