Самоуправляващият се кораб на Sea Machines започва пътешествие от над 1850 километра. По време на теста ще бъде направена проверка до колко водните пътища са готови за автономни плавателни средства.

По време на пътешествието влекачът „Нели Блай“ ще има „пълен контрол на борда на кораба, управляван от автономна технология“, но ще се експлоатира под ръководството на офицери, намиращи се в САЩ. Целта е да се покаже на компаниите, че могат да интегрират автономните корабни технологии в своите дейности и това да им донесе редица предимства.

Корабът ще се управлява от автономната система SM300 на Sea Machines, която е оборудвана с технология за компютърно виждане на далечни разстояния. Тя представлява система „сензор към витло“, която използва „планиране на пътя, препланиране и избягване на препятствия“.

В същото време системата дава информация на отдалечените командири за състоянието на кораба, данни за околната среда и много други. Пътешествието на влекача ще стартира на 30 септември от Германия и ще се предава онлайн през цялото време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *