Социалната платформа Yahoo Answers ще бъде спряна на 4 май. Услугата предоставя възможност на своите потребители да задават различни въпроси и да получават релевантни отговори.

Възможността да се задават нови въпроси и да се качват отговори ще бъде спряна още на 20 април. В периода между 20 април и 4 май ще бъде налична единствено „Read-Only“ версия, която ще дава възможност да бъдат четени отговорите в портала.

След този период платформа ще остане в миналато и ще пренасочва към началната страница на Yahoo. Най-вероятно е нейните резултати от търсене да спрат да се появяват и в търсачките.

До 30 юни потребителите на платформата имат възможност да изтеглят своята информация чрез „Privacy Dashboard and Controls“ страницата. Всеки, който желае, може да поиска копие на данните си в този срок.

Yahoo Answers стартира през юни 2005 година. В продължение на години платформата беше най-лесният начин за достъп до информация в интернет. Постепенно обаче потребителите свикнаха да използват Google Search и други по-нови услуги за достъп до съдържание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *