Twitter

Twitter има нова придобивка. Става дума за приложението за групов чат Sphere. Негови съоснователи са чешкият академик Томас Халгас и британския предприемач Ник Далоисио.

Приложението беше пуснато през 2016 г. като отличителната му черта е автоматичното премахване на старо съдържание. Там се залага повече на анкети, известия и събития.

Като последствие от придобиването, приложението Sphere ще спре да функционира. Екипът от 20 служители ще се влее в Twitter.

Вицепрезидентът по инженеринг в Twitter, Ник Колдуел, съобщи за сделката в социалната мрежа. Засега обаче няма допълнителни подробности, включително за финансовите условия.

Междувременно припомняме, че в началото на месец Twitter обяви, че продава мобилната рекламна платформа MoPub на гейминг и софтуерната маркетинг компания AppLovin. Сделката се очаква да е на стойност 1.05 милиарда долара в брой.

MoPub не е създадена от Twitter, а беше придобита от компанията през 2013 г. за 350 милиона долара. По данни на TechCrunch, през миналата година, MoPub е донесла 188 милиона долара приходи за Twitter.

Главният изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси заяви, че сделката ще ускори възможноста на компанията да инвестира в основните си продукти. Финансовият директор на Twitter, Нед Сегал допълва, че компанията вижда възможност да разшири фокуса върху собствените си продукти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *