Първите 25 клиента получиха ключовете за усъвършенствания електромобил Model S Plaid, което стана по време на тържествено събитие, което Tesla организира по случай излизането на новата версия на своя най-бърз електромобил. За 130 хиляди щ. долара купувачът получава възможност да се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 1,9 секунди и с едно зареждане на акумулаторния блок да измине 628 км.

Медиите веднага запитаха Илън Мъск за какво е необходимо това ускорение, а генералният директор на Tesla каза: „Ние просто трябва да покажем че електромобилът без съмнение е най-добрият автомобил. Трябва да стане ясно, че автомобилите с чиста енергия са най-бързите, най-безопасните и най-потресаващите от произволна гледна точка„.

По време на това събитие Мъск похвали инженерните достижения, използвани в Model S Plaid, като ги нарече почти извънземни, но не съобщи подробните технически характеристики. Той каза още, че Tesla съвсем скоро ще започва да произвежда по няколко стотици Model S Plaid седмична, а през следващото тримесечие може да увеличи производството до 1000 от тези електромобила седмично, разбира се, ако има търсене.

Това е първото голямо обновяване на електромобила Model S след първото представяне на този седан през 2012 година. Няма промени във външния дизайн, но във вътрешността на купето са направени много промени. Поставен е хоризонтален сензорен екран, както е при Model 3 и Y, само че по-голям – 17 инчов, който почти няма рамки. Но за разлика от Model 3 и Y, зад волана е поставено многофункционално електронно табло.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *