Електромобилът Tesla Model Y бе заснет във Флорида с лидар на компанията Luminar, който е поставен на покрива. Тази новина развълнува общността на феновете на Tesla, понеже генералният директор на компанията Илън Мъск в миналото многократно бе заявявал, че не е необходимо използването на новите технологии с лазерни сензори и са достатъчни данните от камерите и радарите в електромобилите на Tesla. Изглежда нещата са се променили, понеже Bloomberg съобщи, че Tesla и Luminar са сключили договор за съвместна работа.

Засега няма подробности относно този договор, но е известно, че двете компании съвместно ще тестват и разработват специализирани лидари за електромобилите на Tesla. Засега Tesla и Luminar се въздържат от коментари, но по всичко личи, че новите сензори ще увеличат възможностите на автономната система за управление на автомобили Full Self-Driving (FSD), пълната версия на която се очаква да излезе в края на това лято.

Електромобилът с инсталиран лидар бе забелязан в Палм Бийч, Флорида и след публикуването на тази снимка в Twitter, цената на акциите на Luminar скочи до рекордно ниво.

Всъщност, засега почти няма подробности и е напълно възможно Tesla да не е променила своята позиция относно лидарите. Напълно е възможно Илън Мъск да тества технологиите на Luminar, за да извърши допълнителна оценка на функционалността на FSD.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *