Гигантът в областта на компютърния гейминг Take-Two обяви, че предприема огромна крачка към мобилната сфера. Това става с придобиването на Zynga за приблизително 12.7 милиарда долара.

Take-Two вече притежава Rockstar Games, Codemasters и 2K. Част от портфолиото от игри включва заглавия като Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, Bioshock и др.

Zynga стои зад добре познати мобилни класики като CSR Racing, FarmVille и Words with Friends. От Take-Two споделят, че след приключването на придобиването, компанията ще се превърне в една от най-големите в сферата на гейминга.

Отбелязва се, че стратегическата комбинация ще доведе до сливането на най-добрите гейминг поредици за конзоли и компютри с водещата платформа за издание на мобилни игри. Самата Zynga също отчете някои придобивания.

Миналата година компанията погълна студиото, което стои зад Torchlight 3. Zynga разчиташе на подобни придобивки, за да се сдобие с някои популярни игри.

Според Take-Two мобилната индустрия е генерирала 136 милиарда долара през изминалата година. Освен това в момента се отчита ръст от 8%, а след новата ѝ придобивка, приходите от мобилни игри ще са около половината от общите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *