Гейм издателството Riot Game изглежда е намерило още един начин да прави пари от своята „златна кокошка“ – хитовата игра League of Legends. Последната новина около франчайза е, че по него ще се прави и игра в жанра MMORPG.

Зад тази абревиатура се крие т.нар. „масова многопотребителска онлайн ролева игра“ (massively multiplayer online role playing game). Този тип проекти се отличават с това, че множество играчи играят заедно по интернет. Това добавя важен социален елемент, благодарение на който в някои заглавия се създават множество приятелства и дори връзки.

Някои от най-популярните MMORPG заглавия са Silk Road, Guild Wars и разбира се мега – хитът World of Warcraft на Blizzard. Любопитно е, че всъщност популярността на този жанр беше изместена именно от гейм жанра MOBA (Multiplayer Online Battle Arena), към който принадлежи и League of Legends.

Сега от Riot Games изглежда са решили да навлязат и в многопотребителските онлайн ролеви игри. Информацията беше потвърдена от вицепрезидента на компанията Грег Стрийт в неговия Twitter профил. „Новата ми работа е да стартирам голяма (някои биха казали масивна) игра, която много от вас и много хора в Riot отдавна искат да бъде създадена“ – заяви той в постинг в микроблог платформата.

В последствие, когато Стрийт е помолен да потвърди жанра, той отговаря „Ще бъде MMO“. Други подробности за сега не са публикувани. Не е ясно и кога заглавието ще бъде на пазара, но със сигурност има доста време до този момент.

В първоначалния си вид League of Legends е изключително популярна безплатна MOBA игра. През годините обаче Riot Games разшириха много тази марка, добавяйки автокрос продължение, наречено Teamfight Tactics, игра с карти Legends of Runeterra, както и оптимизираната за мобилни устройства Wild Rift.

Компанията в момента разработва и файтинг заглавие към същия франчайз, както и анимационна телевизионна поредица. Тя има и инициатива, наречена Riot Forge, която позволява на трети страни да разработват свои заглавия в същата игрова вселена. Изключително любопитен ход във време, когато други гейм компании пазят интелектуалната си собственост от външни разработчици.

В добавка Riot разполага дори с вътрешен музикален екип, който създава цели виртуални банди от герои в League of Legends. Някои от тези групи са K/DA, True Damage и Pentakill, които вече живеят собствен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *