Аналитичната компания pCloud направи изследване активността на мобилните приложения и обяви 20-те от тях, които най-много изразходват заряда на акумулаторната батерия и мястото във флаш диска.

Двете най лакоми на заряд на батерията приложения едва ли са инсталирани при някой от нас. Това е приложението от производителя на преносими устройства Fitbit и приложението на американския мобилен оператор My Verizon. Тяхната висока консумация на електрическа енергия не е за учудване, понеже за тяхната работа са необходими камерата, местоположението, микрофоните и Wi-Fi връзка. Но на трето и четвърто място са Uber и Skype.

Отделно е направен своеобразен рейтинг на консумацията на електрическа енергия, докато приложенията работят във фонов режим. В тази топ-20 класация са включени шест социални мрежи едновременно – на пето място Facebook, на осмо – Instagram, на 11-то – Snapchat, на 12-то – WhatsApp, на 14-то – YouTube и на 20-то – LinkedIn. В този рейтинг са включени и редица предложения за запознанства, включително Tinder, Bumble и Grindt, които имат активна дейност във фонов режим.

В рейтинга на приложенията, заемащи най-много място на флаш диска е лидер програмата на американската авиокомпания United Airlines, което изисква 437,80 MB дисково пространство. На второ и трето място са Lyft и Uber, за нормалната работа на които са необходими съответно 325,1 MB и 299,6 MB.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *