Netflix може да се превърне в платформа и за видеоигри в близко бъдеще. От съобщение на компанията става ясно, че през следващите месеци ще бъде създаден гейминг екип. Планирано е също така през следващата година платформата да започне да предлага стрийминг на игри.

За целта Netflix е наела бившият изпълнителен директор на Oculus Майк Верду като вицепрезидент по разработването на игри. Той беше вицепрезидент игри и съдържание с добавена и виртуална реалност във Facebook, където работеше с разработчици като Oculus Rift, Quest and Go и др. Като ръководител на EA Mobile е управлявал студията, работещи по Star Wars: Galaxy of Heroes, SimCity BuildIt, Plants vs. Zombies и Sims Free Play.

Стрийминг гигантът няма да прави отделна платформа за видеоигри, а ще ги предлага заедно със своите предавания и филми в нова категория. Потребителите няма да се таксуват допълнително за достъп до игрите, въпреки че не е ясно дали допълнителното съдържание няма да доведе до бъдещо повишаване на цените.

Добавянето на видеоигри към портфолиото на компанията безспорно е опит да се отговори на силната конкуренция, както и да се осигурят допълнителни забавления за потребителите на платформата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *