Най-популярната услуга за стрийминг на видео в световен мащаб Netflix премина прага от 200 милиона платени абонати. Кризата с COVID-19 и наложените ограничителни мерки срещу разпространението й са допринесли значително за постигане на този резултат, отчитат от компанията.

Доказателство за това е, че през изминалата 2020 г. за стрийминг платформата са се абонирали рекордните 37 милиона потребители. Приходите също достигат високи нива, възлизайки на 25 милиона долара.

От компанията за видео стрийминг прогнозираха, че вече няма да имат нужда от кредити за финансирането на съдържанието си. За по-малко от десетилетие най-голямата стрийминг услуга в света е поела дългове за над 15 млрд. долара. През 2021 г. обаче очакванията са свободният й паричен поток да излезе на нула.

Възходът на Netflix се случва на фона на нарастващата конкуренция от сравнително нови стрийминг услуги като Disney+, Peacock и HBO Max. Техните потребители обаче остават далеч по-малко.

Платените потребители на Disney+ за месец декември например са едва 86 милиона. Заради плановете на Warner Bros. да пуснат всичките си филми на стрийминг, се очаква през настоящата година HBO Max да получи сериозна „инжекция от абонати“. Дали ще достигне потребителите на Netflix обаче – предстои да видим.

One thought on “Netflix достигна рекордните 200 милиона абонати”
  1. […] Както феновете на популярната трилогия знаят, към момента е в процес на заснемане нейната четвърта част. Тя предстои да се появи това лято едновременно в киносалоните и в платформата HBO Max, като част от новата стратегия на WarnerMedia да популяризира своя стрийминг канал и да конкурира по-успешно Netflix. […]

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *