Предстоящата серия iPhone 13 се очаква да пристигне през септември с няколко подобрения спрямо версията от миналата година, но няма да е по-скъпа от предшествениците си, според TrendForce, компания за анализ на пазара.

Сред подобренията са по-бърз и по-енергоефективен 5nm+ чип, който вероятно ще бъде наречен A15 Bionic, поддръжка на mmWave 5G в повече държави извън САЩ и сестяващи място вътрешни схеми, които вероятно ще позволят използването на по-голяма батерия. Всъщност всички тези подобрения вече бяха визирани от различни слухове и източници.

Те обаче са асмо усъвършенстване на предишния дизайн, а не драматични промени. Затова и TrendForce не предвижда увеличаване на цените на устройствата спрямо предишната серия iPhone 12.

Една от ключовите промени е по-големият капацитет на батерията, който ще бъде позволен от новия дизайн и пестенето на място в устройствата. Това ще позволи и по-дълъг живот на батерията, за който феновете отдавна мечтаят.

Очакват се и подобрения в 5G. iPhone 12 е първата серия устройства с поддръжка на 5G, но mmWave е налична само в САЩ, което ще се промени в следващите модели според анализаторите. В бележките се споменават още и промени в процесора, дисплея и камерата на iPhone 13, но липсват повече подробности.

Според последните течове обаче, тазгодишните модели ще имат 120 Hz екран и ще могат да записват видео в портретен режим, известен още като Bokeh. Очаква се още и наличието на опция за постоянно включен дисплей, Touch ID под екрана, по-малък прорез и по-голям капацитет за съхранение. Каквато и да е цената, анализаторите от TrendForce вярват, че iPhone 13 ще дебютира през септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *