От доста време слуховете предричат устройства на Apple с mini-LED дисплеи. Наскоро беше съобщено, че компанията работи по нов iPad Pro с mini-LED дисплей и той ще бъде пуснат през първото тримесечие на следващата година. Сега корейският сайт The Elec потвърждава този слух с някои корекции. В доклада се посочва, че поне един модел iPad Pro ще е оборудван с mini-LED дисплей през първата половина на 2021 година, но Apple може да премине към OLED панелите след това.

Според информацията, след пускането на първия модел iPad Pro с mini-LED екран, компанията планира да пусне нови модели таблети с OLED панели през втората половина на годината, а Samsung и LG вече са в процес на разработването им. До сега слуховете предполагаха, че mini-LED може да бъде ограничен само до 12.9 инчовия iPad Pro, който ще стартира около март, което означава, че останалите модели може да използват традиционни LCD панели, докато получат OLED по-късно през годината.

За тези, които не са запознати – mini-LED и OLED дисплеите предлагат много повече предимства, пред LCD панелите. Те осигуряват по-висока яркост, подобрено съотношение на контраста и повишена енергийна ефективност, в сравнене с традиционните LCD аналози. Най-новите iPhone и Apple Watch вече използват OLED технологията. Apple подготвя веригата си за доставки за бъдещите mini-LED устройства от юли и се твърди, че технологията ще бъде включена и в бъдещите модели MacBook.

One thought on “iPad Pro ще получи OLED дисплеи в началото на 2021 година”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *