Американските технологични гиганти Google и Facebook Inc. обявиха, че ще изискват от всички свои служители, които работят в офисите им, да бъдат ваксинирани. Това се налага заради нарасналото разпространение на „делта“ варианта на коронавирус в САЩ.

„Когато офисите ни отворят отново, ще изискваме всеки, който идва на работа в някой от нашите кампуси, да бъде ваксиниран“, заяви говорителка на най-голямата социална мрежа. Компанията очаква около 50% от служителите й да се завърнат в офисите си до началото на септември и пълна възвръщаемост – до месец октомври.

В същото време, главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг заяви, че очаква през следващото десетилетие до половината от служителите на Facebook да работят отдалечено. Bceĸи мoжe дa ĸaндидaтcтвa зa пocтoяннa paбoтa oт дoмa cи и aĸo peши, мoжe дa ce пpexвъpли нa paбoтa oт oфиc.

Интернет гигантът Google също заяви, че ще забави връщането на служителите си в офисите им и ще изисква от тях да бъдат ваксинирани. Задължението първо ще влезе в сила в САЩ, а след това ще обхване и други региони в света, заяви главният изпълнителен директор Сундар Пичай.

Той уточни, че правилото няма да важи в страните, където ваксините са трудно достъпни. Предвиждат се и изключения за хората, които не могат да бъдат ваксинирани по медицински причини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *