Шефът на Xbox: Ще трябва да почакате за игрите на Activision-Blizzard

Стоян Ненов Последна промяна на 19 октомври 2023 в 16:48 527 0

Phil Spencer

Снимка Microsoft

Шефът на Xbox: Ще трябва да почакате за игрите на Activision-Blizzard

След като Microsoft и Activision-Blizzard официално приключиха сделката по сливане, много геймъри очакваха да видят игрите на популярното студио бързо да станат част от Xbox Game Pass. Оказва се, че това няма да стане в близките месеци, съобщава The Verge.

Изпълнителният директор на Microsoft Gaming Фил Спенсър обяви, че геймърите ще трябва да почакат няколко месеца. „Процесът на регулаторите отне толкова много време, че не можахме да започнем работа с Activision-Blizzard по каталога с игри. След като приключихме сделката, започнахме и тази работа, но тя е много. Мисля, че профилът на Activision в Twitter публикува нещо за 2024 г. и мисля, че е правилно. Ще ми се да имаше някаква тайна награда в близките дни и да видите игрите в профилите си в близките две седмици, но няма да има“, казва Спенсър.

Той визира скорошна публикация на Activision-Blizzard в Х, в която компанията потвърди, че Modern Warfare III и Diablo IV няма да се появят в Xbox Game Pass в рамките на тази година. Геймърите все пак се надяваха, че по-старите игри ще намерят място в Xbox Game Pass до края на 2023 г. Спенсър обаче е категоричен, че това няма да се случи.

„Знам, че ще има разочарование заради това. Придобиването е дългосрочен и сложен процес, така че фактът, че няма от първия ден да добавим поне няколко игри в Game Pass може да е разочароващ, но съм много въодушевен за бъдещето. И искам да съм искрен хората и да им кажа какво ще се случи“, допълва Спенсър.

С това той попарва и слуховете, че старите версии на Call of Duty са готови за Xbox Game Pass и ще се появят почти веднага след приключване на сделката. Спекулациите бяха „подгрявани“ и от Windows Central, която прогнозираше, че ще има „куп нови игри в Xbox Game Pass в минутата на приключване на сделката“.

Друга причина за тези очаквания е миналото. Когато Microsoft придоби Bethseda, тя пусна 20 игри в Game Pass два дни след приключване на сделката. Компанията поправи и някои от проблемите в игри от поредицата Call of Duty за Xbox 360 през юли т.г. Това подсказваше, че тя работи по игрите дори и преди официалното приключване на сделката. Основното недоволство как тези игри подбират и съчетават играчите на базата на уменията и локализацията им беше адресирано през лятото.

Затова много геймъри решиха, че всичко е готов за добавянето на игрите към Game Pass в момента на приключване на сделката. Оказва се обаче, че има още работа по интеграцията на платформите на двете компании. Те не се наемат със срок кога през 2024 г. ще са готови. Това провокира малко спекулации сред геймъри, че може би компаниите подготвят изненада за празниците и затова отлагат очакванията, но няма особена бизнес логика в това. Те имат сметка игрите да са достъпни възможно най-бързо, за да мотивират повече абонаменти за Game Pass.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !