Шефът на Blizzard напуска поста заради дело за секс тормоз

Offnews Последна промяна на 04 август 2021 в 10:50 4998 0

Blizzard

Ръководството на популярния разработчик на видеоигри Blizzard Entertainment претърпя промени, след като името на президента на студиото Дж. Алън Брак бе замесено в скандал за сексуална дискриминация и тормоз. В Калифорния срещу него стартира съдебен процес, което доведе до освобождаване на заемания служебен пост.

Двама ветерани от игралната индустрия заемат неговото място. Това са вицепрезидентът на Blizzard Джейн Онийл и генералният директор Майк Уайбара.

Компанията не обяснява официално рокадите, но изяви желание за промяна на фирмената култура. В корпоративно изявление се казва, че Онийл и Уайбара ще се стремят да направят Blizzard "възможно най-гостоприемното работно място", както и ще помогнат за "възстановяване на доверието във фирмата".

Напускането на Брак не е изненадващо. Това е едно от най-бързите и лесни действия, които компанията можеше да предприеме след бурните протести за неговото оттегляне.

Бившият шеф на Blizzard е критикуван, че не е предприел "никакви ефективни мерки", за да ограничи сексуалния тормоз в компанията. Твърди се, че той е провел множество разговори със служителя си Алекс Афрасиаби за пиенето и тормоза над жени, но не е направил нищо повече, за да коригира поведението му.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !