HBO Max ще се слее с Discovery+

Павлин Луканов Последна промяна на 05 август 2022 в 15:43 6132 0

HBO Max

Снимка HBO

HBO Max

От 8 март тази година HBO Max замести и у нас стрийминг платформата HBO GO, като в нея е включено съдържание собственото производство на HBO, Warner Bros, DC, Cartoon Network, Max Originals и други лицензионни заглавия. Промяната беше очаквана, като HBO Max функционираше от известно време в редица други държави. С този ход беше заменено и старото приложение HBO GO, което не включваше достатъчно разширени функционалности.

Изглежда обаче догодина ни очаква нова значима промяна във видео платформата. Това донякъде е очаквано след сливането на Warner Bros и Discovery. В телефонен разговор свързан с първия си отчет за финансовите резултати, от новата компания Warner Bros. Discovery обявиха, че планират да комбинира HBO Max и Discovery+ в единна стрийминг услуга, която се очаква да бъде въведена през следващото лято.

Засега няма яснота дали бъдещата платформа изобщо ще включва името HBO, като все още се провеждат проучвания в тази насока. Иначе компанията отчете приходи от 9.82 млрд. долара (18.79 млрд. лева) и чиста загуба от 3.42 млрд. долара (6.54 млрд. лева) за второто тримесечие на настоящата година. Именно заради негативните резултати се планира и значително преструктуриране на стрийминг услугите.

Абонатите на стрийминг платформите на компанията достигат 92.1 млн., което е с 1.7 млн. повече спрямо първото тримесечие. Очаква се новата обединена платформа да включва и по-евтин абонаментен план с реклами, с което да привлече повече потребители. Засега няма яснота дали предстоят и съкращения на персонал, за каквито има индикации.

Неясно е и как преструктурирането и сливането ще повлияят на съдържанието в бъдещата платформа. Интересно е да отбележим, че тази седмица бяха спрени два филма подготвяни от HBO Max, а именно Batgirl и Scoob!, а освен това се слага край и на сериала The Gordita Chronicles. Друго неприятно развитие е премахването на някои сериали и филми на Warner Bros. от платформата, като Moonshot, The Witches и An American Pickle, като това ще сполети и други заглавия.

В случая на Batgirl става дума за почти завършена продукция, което беше неочаквано. Филмът с Лесли Грейс и завръщането на Майкъл Кийтън като Batman така и няма да види бял свят. Изглежда продукцията, която трябваше да се появи директно в HBO Max, не се оказва достатъчно важна за бъдещето на DC Universe. Някои източници определят филма като неописуемо лош, което е наклонило везните в посока на спирането му.

Иначе целта разбира се е монетизацията на съдържанието чрез отделна продажба или отдаване под наем, където има такива възможности. Освен това все по-малко нови филми ще се появяват в платформата, тъй като издателят получава повече приходи от кино прожекциите. Този ход беше очакван, тъй като вече няма толкова значителни ограничения заради коронавируса. Така повече хора предпочитат да отидат на кино, вместо да гледат новия филмов хит вкъщи.

Трябва да отбележим, че HBO Max предлага най-високо ниво на локализация за България в сравнение с останалите основни стрийминг платформи, Netflix, Disney+ и Apple TV Plus. Това включва приложения на български език, български субтитри и дори дублиране на някои заглавия.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !