Microsoft въвежда облачна гейминг услуга за конзолите Xbox

Offnews Последна промяна на 25 август 2021 в 11:34 502 0

Американският технологичен гигант Microsoft преминава към следващата фаза от плана си за въвеждане на облачната си гейминг услуга за конзолите Xbox. От този сезон абонатите на Xbox Game Pass Ultimate ще имат достъп до облачни игри за конзолите Xbox Series X/S и Xbox One.

Компанията обяви решението си по време на най-голямото геймърско изложение в Европа Gamescom. С новата услуга геймърите ще могат да играят повече от сто игри, без да се налага първо да ги изтеглят.

Собствениците на Xbox One например ще могат да играят някои игри от Series X/S през облака, като например Microsoft Flight Simulator. Заглавията, които са налични в облака, ще бъдат обозначени със специална икона в библиотеката на абонаментната услуга Game Pass.

До момента облачната гейминг услуга на Microsoft беше достъпна единствено за телефони, таблети и компютри. Сега компанията планира да я насочи и към конзолите.

Тя също работи върху стрийминг стикове за игри на Xbox, както и върху приложение за облачни игри за смарт телевизори. Геймингът в облака е част от стратегията на Microsoft за привличане на играчи към екосистемата на компанията през различни устройства.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !