Хакер публикува геймплей видео от разработката на GTA 6

Стоян Ненов Последна промяна на 19 септември 2022 в 14:27 1601 0

GTA V

Снимка RockStar Games

GTA V

Разработката на нови игри винаги е свързана с много слухове и спекулации, особено за заглавия от популярни франчайзи. Когато става дума за втората по продажби в историята Grand Theft Auto (GTA) нещата могат да опрат до крайности. В момента Rockstar Games работи по дългоочакваното официално пълно продължение GTA 6, като компанията старателно пази в тайна плановете си. Или пазеше…

В популярния онлайн форум за GTA – GTAForums се появи публикация от хакер с името teapotuberhacker, която съдържаше архив около 3GB, в който имаше 90 клипа с геймплей видео от най-новата версия на играта, съобщава The Verge. GTA 6 в момента се разработва, като Rockstar не е споделяла нищо за плановете си за играта, освен че действително се работи по нея.

Геймърите разчитаха единствено на слухове и спекулации какво ще предложи GTA 6, а изтеклите от хакера видеа в голяма степен потвърждават повечето твърдения. Разбира се, клиповете показват доста ранна фаза от разработката на играта и нещата винаги могат да се променят, особено ако отзивите на феновете не са окуражителни.

Въпросният хакер пое отговорност и за атаката срещу Uber преди около седмица. Скоро след това се появи и информация, че и Rockstar Games са жертва на атака и потенциално са откраднати важни данни, включително програмния код на някои игри. Сега същият хакер твърди в GTAForums, че разполага с още данни и скоро може да ги публикува. По-късно агенция Bloomberg обяви, че е потвърдила през свои източници в Rockstar, че публикуваните клипове и данни действително са от GTA 6.

„Не, че е имало особено съмнение, но потвърдих с източници в Rockstar, че огромният теч на Grand Theft Auto VI е истина. Кадрите са от ранна и незавършена версия на играта, разбира се. Това е един от най-големите течове в историята на видеоигрите и кошмар за Rockstar Games”, коментира Джейсън Шрайър от Bloomberg.

Хакерът твърди, че се е сдобил с данните чрез компрометиране на профила в платформата Slack на служител на Rockstar. Той казва, че разполага и с изходния код на играта, както и работеща тестова версия, които обмисля дали да публикува в интернет.

Кадрите потвърждават, че сюжетът на играта ще се развива в адаптираната версия на Маями – Vice City („Градът на порока“). За пръв път в поредицата на GTA ще има и жена сред главните герои. Тя ще се казва Лусия, като в един от клиповете се вижда, че играчът влиза в нейната роля, за да извърши обир със заложници. Не е ясно дали GTA 6 ще последва примера на GTA V и ще предложи трима герои или ще се върне към по-класическия подход само с един главен персонаж.

Не става ясно от кога са клиповете. Според слуховете, Rockstar ще разработва играта поне още две години. От видеата се вижда, че тестовите версии вървят на компютри с видео карти RTX 3060Ti и RTX 3080, което значи, че не са по-стари от две години. Най-вероятно разработката на GTA 6 е в средата на своя цикъл. За сега Rockstar не коментира случилото се. Компанията обаче активно работи по премахването на всички разпространени клипове и техните копия по интернет, което ще е трудна задача, но и е мълчаливо съгласие, че те действително са от играта и Rockstar не иска те да са публични, макар и реално да не разкриват нищо значимо, а просто потвърждават част от слуховете до момента.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !