Motorola edge 40 е новият достъпен флагман на популярната марка

Павлин Луканов Последна промяна на 05 май 2023 в 11:30 581 0

Motorola edge 40

Снимка Motorola

Motorola edge 40 е новият достъпен флагман на популярната марка

Преди месец Motorola представи новия си смартфон флагман edge 40 Pro, като изненадващо това е и първото устройство от актуалната серия. Традиционно компаниите или представят пълните си серии или в оставят най-високо позиционирания в последствие. В случая обаче нещата са малко на обратно и сега сме свидетели на дебюта на edge 40, който обаче определено има с какво да ви хареса.

У нас моделът ще се предлага в Nebula Green и Eclipse Black варианти, които са с покритие от изкуствена кожа. Дизайнът включва извивки на гърба и екрана, алуминиева странична рамка, както и сертификация за прахо- и водоустойчивост. Заслужава си да отбележим, че теглото на телефона е 171 гр.

Motorola edge 40 има pOLED екран с диагонал 6.67 инча, резолюция Full HD+, честота на опресняване до 144Hz и отчитане на допир 360Hz. Сред останалите му спецификации са HDR10+, пикова яркост 1200 нита, гъстота на пикселите 402 ppi, 8-битова картина и покритие на цветовата гама DCI-P3. Налични са още сертификация от SGS за ниски нива на синята светлина и отвор за 32-мегапикселова селфи камера. Комплимент към екрана са и двата стерео високоговорители с технология Dolby Atmos.

Телефонът използва чипсет Dimensity 8020, който се произвежда по 6-нанометров процес и е комбиниран с 8GB LPDDR4X RAM и 256GB вградена памет за файлове от тип UFS 3.1. Използвана е батерия с капацитет 4400 mAh с поддръжка за жично зареждане до 68 вата, като в комплекта е включено и съответното зарядно. Има също така и безжично зареждане, но само до 15 вата.

Достигаме и до един от най-интересните параметри на съвременните смартфони, а именно основната камера. Тук тя е двойна, като в нея изпъква 1/1.5“ 50-мегапикселов сензор с бленда f/1.4, оптична система за стабилизация и възможност за запис в 4K при 30fps. Освен него има и 13MP сензор с ултраширокоъгълна оптика и възможност за макроснимки. Налични са система с изкуствен интелект, Pro режим, Night Vision, цветен акцент и т.н.

Мotorola edge 40 ще се предлага в два цвята: Nebula Green and Eclipse Black на препоръчителна крайноклиентска цена от 949 лв. в свободна продажба. Във Vivacom и Yettel устройството може да бъде закупено на цена в зависимост от договорения месечен абонамент.

Припомняме и основните параметри на Pro варианта. Той е с 6.67-инчов екран с честота на опресняване 165Hz. Към него добавяме водоустойчив дизайн с рейтинг IP68, стъклен корпус и 50MP камери. Хардуерно, Motorola Edge 40 влиза във високия клас с най-добрия за момента процесор на Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2.

Оперативната памет е 12GB RAM, а в България ще се предлага само конфигурацията с 256GB място за съхранение. Батерията е с капацитет от 4600 mAh, но разполага с мощното бързо зареждане от 125W.

Смартфонът разполага с тройна система от камери – две 50MP (основна и широкоъгълна) и 12MP телефото с двукратно оптично приближение. Предният селфи сензор е 60MP, което може да се хареса на почитателите на протретни снимки. Софтуерът е базиран на Android 13, като Motorola обещават две години ъпдейт на системата и три за поддръжка на сигурността.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !