EA купува студиото за мобилни игри Playdemic за 1.4 млрд. долара

Offnews Последна промяна на 24 юни 2021 в 10:39 4674 0

EA

Разработчикът на видеоигри Electronic Arts продължава да разширява присъствието си в света на мобилните игри. Едно от последните му придобивания е студиото за мобилни игри Playdemic, което гигантът закупи за 1.4 млрд. щ. долара.

Студиото на Warner Bros е популярно с хитовото си заглавие "Golf Clash". Играта вече е натрупала 80 милиона изтегляния и е наградена от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство (БАФТА) и Асоциацията на независимите разработчици на игри.

Междувременно Warner Bros има ясен стимул за продажбата на успешната игра, тъй като се отделя от AT&T и се слива с Discovery. С тази промяна компанията ще се съсредоточи върху своята игрална линия със заглавия, базирани на франчайзи.

Electronic Arts е втората по големина западна компания за видеоигри с пазарна стойност от около 40 млрд. щ. долара. Големият й успех идва от игри за настолни компютри и конзоли като Battlefield, Star Wars и Titanfall.

Навлизането в света на мобилните игри не е лесно за компанията, която през последното десетилетие се конкурира с Blizzard. Припомняме, че през април миналата година ЕА направи още една голяма покупка с придобиването на Glu Mobile на 2.4 млрд. щ. долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !