Sony представи новото си поколение смартфони - Xperia 10 V и Xperia 1 V

Павлин Луканов Последна промяна на 11 май 2023 в 17:15 533 0

Sony представи новото си поколение смартфони - Xperia 10 V и Xperia 1 V

Снимка Sony

Sony представи новото си поколение смартфони - Xperia 10 V и Xperia 1 V

Sony най-накрая представи новото си поколение смартфони, Xperia 10 V и Xperia 1 V. Както и досега, те са позиционирани съответно в средния и флагмански класове. Тази година обаче липсва наследник на компания флагман Xperia 5.

Започваме с премиум модела Xperia 1 V, който въвежда нещо доста интересни, а именно Exmor T for mobile стакнат сензор, който подобрява снимането в условията на ниска околна осветеност. Но да започнем от дисплея, който е OLED със съотношение на страните 21:9 и резолюция 4K. Той е с резолюция 6.5 инча, честота на опресняване до 120 херца и технологии за подобряване на картината. Освен това е заложено на защитно покритие Gorilla Glass Victus 2 каквото има и на гърба.

Покритието на гърба е текстурирано, а конструкцията има сертификации IP65 и IP68, което означава прахо- и водоустойчивост. За високата производителност се разчита на чипсет Snapdragon 8 Gen 2 с 12GB RAM и 256GB разширяема памет. Моделът има и по-обширна зона на охладителната площ, като са приложени и решения за намаляване на отделяната от някои компоненти топлина.

Минаваме към най-интересната част, а именно основната камера. Главният сензор е 1/1.35“ 52-мегапикселов с бленда F/1.9 и технология за сливане на четири пиксела в един с размер 2.24μm. Структурата на пикселите е преработена така, че да увеличи максимално прихващаната светлина и да ограничи шума. Налични са още 12MP сензор с телефото оптика за продължителен зуум и 12MP с ултраширокоъгълен обектив. За селфита е предвиден 12MP сензор, а традиционно компанията запазва практиката той да е в рамката над екрана.

От компанията залагат на батерия с капацитет 5000mAh, като се поддържа бързо зареждане с мощност до 30 вата, позволяващо постигането на 50% заряд за 30 минути. Има също така и технология за безжично зареждане, а според компанията батерията запазва поне 80% от оригиналния си капацитет след три години употреба. Налични са още подобрени стерео високоговорители и 3.5 мм жак за слушалки. Xperia 1 V се очаква през юни с цена 1400 евро (2737 лв.).
Идва ред и на Xperia 10 V, който въвежда някои подобрения спрямо предшественика си, но също така запазва редица ключови черти. Той залага на OLED дисплей с диагонал 6.1 инча при резолюция Full HD+, като е с повишена яркост (50% спрямо предходното поколение) и защита Gorilla Glass Victus, но е запазена честотата на опресняване 60Hz.

Традиционно силна черта за тази линия е батерията, като изглежда традицията ще продължи. Налична е батерия с капацитет 5000 mAh, която по данни на компанията също запазва поне 80% от капацитета си след три години. Запазен е чипсетът Snapdragon 695, който е комбиниран с 6GB RAM и 128GB разширяема памет за файлове. моделът има сертификация IP65/68, стерео високоговорители и 3.5 мм жак за слушалки.

Xperia 10 V включва основна камера с 48MP сензор с оптична стабилизация, 8MP с телефото оптика за 2-кратен оптичен зуум и 8MP с ултраширокоъгълна леща. За селфита е предвиден 8MP сензор. Телефонът ще е наличен от юни с цена 450 евро (880 лв.).

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !