Vivacom направи всичките си мобилни планове неограничени и с 5G

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 13 септември 2022 в 15:09 4050 1

Vivacom Unlimited 2022

Снимка Vivacom

Vivacom Unlimited 2022

Vivacom преработи всичките си мобилни абонаментни планове, като от днес влизат на пазара пет нови тарифи, които са под бранда Unlimited. Специфичното при тях е, че предлагат неограничено потребление и са с достъп до 5G мрежата на оператора. Това означава, че клиентите на компанията ще разполагат с неограничени минути за разговори, мегабайти за пренос на данни и SMS.

Диференциацията между отделните планове ще бъде на основа максимално достижимата скорост на мобилния интернет и включените допълнителните услуги. По този начин, Vivacom за първи път в България изравнява като бизнес модел мобилните и фиксираните абонаментни планове, от гледна точка на онлайн свързаност. Обновеното портфолио тарифи ще важат, както за настоящите клиенти на телекома (ако решат да преподпишат договора), така и за нови абонати.

Първи в България

Vivacom за втори път разбива статуквото на пазара за мобилни абонаменти. Миналата година го стори с въвеждането на Unlimited плановете. Те премахнаха първоначално напълно, а впоследствие с известни условия потреблението на мобилен интернет. Тарифите тогава обхванаха само най-високия ценови сегмент и можеха да имат ограничения при разговорите и SMS-ите.

„Изключително съм горд, че Vivacom е първият телеком, който предлага неограничени планове за всички потребители, във всички ценови категории, за първи път в България“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom по време на събитие на което бяха представени новите тарифи.

Повече за тарифите

Ключовият момент в новите Unlimited тарифи на Vivacom е, че потреблението на разговори, SMS и мобилен интернет в България става неограничено за всички ценови категории. Както и, че отново всички планове имат достъп до 5G мрежата на оператора.

Най-евтиният план Unlimited 2 започва от 18.99 лева на месец, ако ползвате домашен интернет и/или телевизия от телекома. Както името подсказва, той ще предоставя скорост на мобилната онлайн връзка от до 2 Mbps и е подходящ за чат приложения, такива с по-слаби изисквания за трафик (без снимки и видео) и базово браузване. Към него има още 15GB включено място в облачната платформа pCloud и 11.5GB трафик в ЕС в роуминг. Цената за нови клиенти или такива без фиксирана услуга към Vivacom е 21.99 лева на месец. Unlimited 2 се превръща в най-евтиният мобилен план на телекома.

Следващата нова тарифа включва максимална интернет скорост от 10 Mbps, което вече може да се използва и за по-тежки мобилни приложения, както и за гледане на видео с потенциално по-ниско качество. Освен това, Unlimited 10 дава достъп до мобилната версия на ТВ платформата EON и безплатно за три месеца включена Diema Xtra от платените канали. Към тях добавяме и друга дигитална услуга – стрийминг платформата Tidal. Планът Unlimited 10, разполага с 14.9GB мобилен трафик в ЕС и идва на цена от 24.99 лева на месец при съществуваща фиксирана услуга или 29.99 лева на месец ако няма.

Unlimited 100 и Unlimited 300 ще са основните планове на Vivacom. Както имената подсказват – те ще предлагат съответно мобилни интернет скорости от 100 и 300 Mbps. Те са съпоставими с едни от най-масовите фиксирани предложения на пазара в момента. Двата плана предлагат достъп до Tidal и EON Mobile с 60 канала (подобно на Unlimited 10), като безплатния период на Diema Xtra е увеличен до 6 месеца. Разликите между тях освен в максималната скорост е във включения трафик в ЕС – 18.3GB срещу 22.2GB и роуминга в Турция, Сърбия и Северна Македония – 1000MB срещу 2000MB съответно. Цените са 31.99 лева на месец и 37.99 лева на месец (с и без фиксирана услуга) за Unlimited 100 и 38.99 лева и 46.99 лева на месец съответно за Unlimited 300.

Последната тарифа е Unlimited Max, която позволява да се изстиска докрай възможностите на 5G мрежата. Към нея добавяме отново Tidal и EON Mobile, като безплатният период на Diema Xtra е вдигнат до 12 месеца. Трафикът в ЕС e 27.7GB, а включения такъв в Сърбия, Турция и Северна Македония достига 3000MB. Най-скъпата тарифа идва срещу 50.99 лева и 59.99 лева на месец с и без включена фиксирана услуга. Последните четири плана от Unlimited имат на разположение 128GB място за съхранение в pCloud. Офертите за всички планове важат при подписване на двугодишен договор.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

13.09 2022 в 17:42

Докато не се обозначат другите двама участници не се брои.

Отделно че 2 мегабита...