Първата редакция в Wikipedia се продава на търг като NFT

Offnews Последна промяна на 06 декември 2021 в 10:25 498 0

Big-Tech-firms-will-soon-have-to-whip-out-their-wallets-in-order-to-use-Wikipedia

Съоснователят на Wikipedia Джими Уелс продава на търг част от интернет историята. От днес всеки, който желае, може да наддава, за да получи NFT за първата му редакция в онлайн енциклопедията.

Уелс също продава на търг персоналния компютър Apple iMac, с който е програмирал уебсайта преди 20 години. Част от приходите от продажбите ще бъдат използвани за финансирането на проекта на му за нов вид социална мрежа, основаваща се на модел без реклами - WT.Social.

Наддаването за NFT сертификата ще започне от символичните 100 щ. долара. Но очакванията са той да се продаде за няколко милиона долара преди аукционът да завърши на 15 декември.

Новият собственик на сертификата ще получи контрол върху една уеб страница, която всеки ще може да редактира. Но след пет минути тя ще се връща автоматично към първоначалното си състояние, което е надписът "Здравей, свят!".

Незаменимите токени NFT са уникални цифрови обекти, които предоставят собственост чрез блокчейн технология. През последните месеци те се превърнаха в основен продукт на аукционните къщи и пазара на изкуство.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !