Инвестиционните компании TA Associates и LEA Partners сключиха споразумение за сливането на технологичния разработчик Enscape и българската ИТ фирма Chaos. Очаква се сделката да създаде нов глобален лидер в сферата на 3D визуализациите и технологиите на работния процес за проектиране.

Основана през 2017 г., Enscape предлага решения, които се свързват директно със софтуера за моделиране за AEC индустрията. С иновативните си решения тя бързо се разраства и утвърждава позициите си на водещ доставчик в областта.

Chaos, основана от българи през 1997 г., е широко известна като световен лидер в областта на визуализацията и компютърната графика. Тя предлага екосистема от 3D изображения, визуализация в реално време и софтуер за симулация.

Водещото ѝ решение за рендиране – V-Ray – е най-добрият инструмент за визуализация в множество индустрии като архитектура, продуктов дизайн, реклама, филми и телевизия. В допълнение към V-Ray, Chaos предоставя широк набор от свързани инструменти, включително Phoenix, Cosmos, Vantage, Scans и Cloud, както и Corona Renderer.

Новосъздадената след сливането компания ще запази името на Chaos. Изпълнителни директори в нея ще бъдат съоснователят на Chaos Петър Митев и главният изпълнителен директор на Enscape Кристиан Ланг. Владимир Койлазов, настоящ ръководител на софтуерните операции, също ще продължи да ръководи R&D и иновациите на лидерска позиция.

С дейността на новата компания ще бъдат ангажирани повече от 500 служителя по целия свят. Седалището ще бъде в Карлсруе, Германия с допълнителни офиси в София (България), Прага (Чехия), Токио (Япония), Сеул (Корея), Лос Анджелис (САЩ) и Ню Йорк (САЩ).

Очаква се сделката, чиито финансови параметри не се съобщават, да бъде завършена през първото тримесечие на 2022 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *