Casio представи първия си часовник от серията издръжливи модели G-Shock, който използва платформата Wear OS. GSW-H1000 е част от линията G-Squad Pro и включва множество спортни функционалности.

Както и може да се очаква, тук не става дума за модел с елегантен дизайн. Той има гръб от титан за по-сериозна издръжливост.

Часовникът има и допълнително покритие в горната си част. Това му позволява да издържа на потапяне във вода на дълбочина до 200 метра. Освен това той е удароустойчив.

Както вече стана дума, новост тук е използването на операционната система Wear OS. Тя е комбинирана с двуслоен екран, като единият е always-on LCD и показва времето, а другият е цветен за останалите смарт функционалности.

Сред наличните сензори са вграден GPS, оптичен за отчитане на пулса, компас, висотомер, за атмосферно налягане и т.н. С часовника могат да се проследяват 24 вида спорт на закрито и 15 на открито.

За съжаление при използване на цветния дисплей издръжливостта е едва ден и половина. Ако се използва само този за показване на часа обаче е възможно постигането и на един месец.

Цената на модела в Обединеното Кралство е 600 паунда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *