Базираната в Тексас компания Onward Mobility работи с Foxconn по 5G флагман с марката BlackBerry, физическа клавиатура и камера от висок клас, който ще бъде представен тази година.

След не толкова успешното съживяване в екосистемата на Android от TLC, легендарната марка BlackBerry вече е готова за ново начало през 2021 година и отново ще предложи QWERTY клавиатура. Според Nikkei Asia, стартъпът Onward Mobility е обединил усилия с Foxconn, за да създаде топ модел с 5G поддръжка и планира да го пусне тази година в Северна Америка и Европа. Всъщност официалното съобщение беше направено още през август миналата година, но изглежда проектът набира скорост и компанията очаква да представи устройството много скоро.

Onward Mobility си партнира с FIH Mobile и Foxconn за производството на Android телефона. Те разработват съвместно новия модел, който ще се продава под марката BlackBerry и ще включва QWERY клавиатура, най-добрата камера и 5G свързаност, се посочва още в доклада. Устройството ще бъде пуснато първо в Северна Америка и Европа, а след това ще достигне до азиатските пазари.

Изпълнителният директор на Onward Mobility Питър Франклин смята, че физическата клавиатура ще даде голям тласък на производителността, а дългосрочната цел е в крайна сметка да започне производство на телефони BlackBerry на територията на САЩ. В момента компанията води преговори с клиенти и оператори в цял свят, като очертава пътя за разпространяване на новото флагманско устройство с марка BlackBerry, което ще включва и най-модерния хардуер на камерата, разказва още Франклин.

И точно като класическите телефони BlackBerry, предстоящият Android флагман ще предлага по-голяма защита на данните с помощта на компания за киберсигурност. Onward Mobility се надява да намери клиенти за своето предложение в корпоративния сегмент, където сигурността е търсена характеристика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *