Новата серия на ASUS Zenfone 8 ще бъде представена на 12 май. Говори се, че устройствата ще се захранват от Snapdragon 888, а едно от тях ще предлага 16 GB оперативна памет.

В опит да ограничи прореза на дисплея и да увеличи максимално съотношението екран – тяло, производителите изпробват много подходи. Един от тях е изскачащата камера с флип механизъм. Докато повечето компании вече се отдалечават от този метод, ASUS се придържа към него в продължение на две поколения телефони – ASUS 6Z и Zenfone 7.

Сега изглежда, че компанията вече е решила да се откаже от този дизайн, в полза на селфи камера в основния корпус. Така Zenfone 8 може да предложи отвор в дисплея за селфи камерата.

Последната информация идва от Twitter и е публикувана от ASUS, която дразни любопитството на феновете с плавната работа, която ще предложи дисплея с висока честота на опресняване. Тийзърът обаче дава представа за очертанията на предстоящия телефон и разкрива дупчицата, в която ще се помещава камерата.

Това може да означава и, че виниловият модел Zenfone 8 все пак ще пристигне с флип-камера. Според слуховете, серията ще съдържа и Zenfone 8 mini – компактен телефон с 5.92 инчов OLED дисплей.

Промяната в дизайна може да е предназначена за него, а размерът ще го направи един от най-компактните Android флагмани на пазара. Освен това се твърди, че той ще има два 64 мегапикселови сензора – Sony IMX686 и новия Sony IMX663, както и поддръжка на 30 W бързо зареждане.

Все още не е ясно кой от моделите ще предложи 16 GB оперативна памет, но скоро ще разберем, защото ASUS ще представи новата си серия на 12 май.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *