Японската компания Balmuda, която произвежда невероятно скъпи тостери, работещи с пара, представи първия си смартфон. Той представлява малко устройство с 4.9-инчов дисплей, чиито външен вид силно напомня на HTC One X, който беше пуснат преди почти десетилетие.

Въпреки че Balmuda е известна с проектирането на необичайни луксозни електроуреди в родната си страна, премиерата на смартфона не е напълно изненадваща. Още през месец май компанията разкри, че ще излезе на пазара на смартфони преди края на годината.

Тя си партнира с Kyocera, за да произведе Android устройството, което има 5G свързаност и поддържа безжично зареждане. Неговият 4.9-инчов екран е с резолюция 1080 px и се предлага с 48-мегапикселова задна камера, 8-мегапикселова предна камера, както и сензор за пръстови отпечатъци.

Телефонът Balmuda се захранва от процесор Snapdragon 765 и има 6 GB RAM, 128 GB вътрешна памет и капацитет на батерията от 2500 mAH.

В момента компанията има планове да го пусне за продажби само в Япония. Предварителните поръчки в страната ще започнат на 17 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *