Стрийминг гигантът Netflix подготвя нов анимационен сериал, базиран на емблематичния фантастичен франчайз „Терминатор“. За целта платформата обединява усилия с носителите на правата за холивудската класика – продуцентска компания Skydance.

Начело на проекта застава сценаристът Матсън Томлин, а анимацията ще направи японското студио Production I.G, познато с легендарната киберпънк поредица „Ghost In The Shell“.

За мен е чест, че Netflix и Skydance ми дават възможност да подходя към „Терминатор“ по начин, който разчупва конвенциите, преобръща очакванията и показва истинска смелост“ – споделя Томлин, който ще бъде и изпълнителен продуцент на продукцията.

Легендарното студио Production I.G. е добре познато на аниме феновете. Освен че адаптира емблематичната манга на Масамуне Широу, то е работило по други популярни поредици като Pyscho-Pass и Eden of the East.

През последните години стрийминг гигантът Netflix направи множество анимационни поредици, базирани на известни филми. Сред тях са „Джурасик свят“, „Бързи и яростни“, „Огненият пръстен“, „Семейство Адамс“, „Заразно зло“ и др.

Само предин ден компанията обяви, че работи с Valve и студио MIR за създаването на анимация по DoTA 2, която ще излезе по-късно този месец. Освен това Netflix подготвя и сериал по гейм поредицата Splinter Cell от създателя на „Джон Уик“ – Дерек Колщад.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *