Миналата година Google пое риск като изостави първокласните чипове на Qualcomm и се опря на средния клас за Pixel 5. Това позволи на гиганта да намали разходите, като същевременно осигури 5G свързаност.

Ако приемем, че Google има същите планове за Pixel 6, може би вече знаем тайното оръжие на новия модел. Каналът Xiaomi UI в Telegram публикува документ, очертаващ най-добрите характеристики на този чип.

XDA Developers пък отговори, че споделените изображения са малко остарели, така че може би има някои промени в готовия чип.

Snapdragon 775 и 775G ще бъдат произведени по 5nm технология, подобрявайки процеса спрямо този на 765. Това трябва да означава по-висока производителност, по-голяма ефективност и по-малка консумация на батерията.

Освен това чиповете Snapdragon 775 са настроени да поддържат 3200 MHz LPDDR5 или 2400 MHz LPDDR4 RAM и до UFS 3.1 съхранение. Spectra 570 ISP може да обработва до три 28 мегапикселови камери едновременно и ще поддържа 4К видеозапис при 60fps.

Всичко това са плюсове, които навяват мисълта, че Pixel 6 може да е един наистина добър представител на средния клас телефони. Надяваме се скоро да знаем и датата на пускането, както и цената му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *