През изминалите няколко години пазарът на изцяло безжични слушалки бележи сериозен ръст. Очакванията са това да продължи и през 2021 г.

Прогноза на компанията за пазарни анализи Counterpoint Research сочи, че доставките могат да достигнат до около 310 милиона броя. Това би представлявало ръст от 33% спрямо тези през 2020 г.

Очаква се Apple, Xiaomi и Samsung да продължат да са лидери на пазара. Миналата година този сегмент на пазара отбеляза ръст от 78% и всичко това на фона на пандемията и ограничаване на разходите на много потребители.

През 2020 г., са били доставени 233 милиона комплекта безжични слушалки, което беше над очакваното. Секторът е един от най-перспективните в технологичния бранш. Междувременно най-голям ръст се отбелязва от ниския и среден ценови сегменти.

Най-голям дял и тази година се очаква да има Apple. Компанията от Купертино може да хване около 27% от доставките. Xiaomi ще е на втора позиция с 9%, а Samsung с около 7%.

Най-много продажби се очаква да бъдат реализирани през третото тримесечие. През есента се очакват новото поколение слушалки Apple AirPods, които би трябвало да предизвикат потребителския интерфейс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *