Удобството да отключвате своя iPhone само с поглед, като че ли се изгуби през последната година, в която заради пандемията сме принудени постоянно да носим маски. Apple обаче не изневери на обещанието си, да направи тоза така естествена функция, по-удобна за своите потребители.

Снощи компанията пусна финалната версия на iOS 14.5, с която най-сетне ще можете да отключвате телефона си, без да се налага да сваляте маската. Уловката тук обаче е, че трябва да сте и собственик на Apple Watch, защото магията става с негова помощ.

Часовниците на Apple също получиха watchOS 7.4, която пристгина веднага след ъпдейта за смартфоните. Новата опция можете да намерите в Settings – Face ID & Passcode, тя се нарича Unlock with Apple Watch.

За да я активирате, ще трябва да активирате парола на часовника и да включите отметката за отключване на iPhone в менюто, която преди това е недостъпна. Функцията ще се задейства при опит за отключване с Face ID, след като камерата установи, че носите маска.

За да работи правилно, часовникът ви трябва да е наблизо и на китката ви, като трябва да е отключен и защитен с парола. Тук трябва да направим и едно пояснение – опцията работи само за отключване на iPhone и не може да се използва за потвърждаване на покупки с Apple Pay или в Apple Store. Може би компанията трябва да помисли над премахването на това ограничение в някоя от следващите версии на софтуера.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *