Цената на криптовалутата Omicron (OMIC) нарасна с над 900% след като бе открит новия щам на COVID-19, на който световната здравна организация даде името „Омикрон“.

Цифровата монета DAO на DeFi проекта Omicron излезе на базата на протокола от второ ниво Arbitrum One и се търгува на SushiSwap. Според Twitter, токенът за първи път се е появил на 2 ноември тази година.

Порталът CoinGecko извършва мониторинг на неговата цена от 8 ноември, като през изтеклото до днешен ден време неговата минимална цена бе 48,36 щ. долара. В чат форма на Discord можем да видим над 800 участника, като броят на поддръжниците в Twitter е едва малко над 900 души.

На 27 ноември Omicron (OMIC) се търгуваше при цена около 65 щ. долара, а само след два дни неговият курс нарасна до историческия максимум от 689,12 щ. долара.

В началото на днешния ден курсът на тази криптовалута самостоятелно се коригира до 580 щ. долара (CoinGecko). Паричният поток на търговете на Omicron за изтеклите 24 часа достигна 676 866 щ. долара.

Рязкото покачване курса на тази криптовалута не остана незабелязано от медиите. Информацията бе публикувана от Forbes, а специализираният Twitter канал Mr. Whale отбеляза, че един подобен ръст е ярък пример за възникването на финансов балон на криптопазара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *