От тази пролет до днешен ден криптовалутата Chia се обезцени с почти 90%. Надеждите относно бъдещето на тази цифрова валута бяха много големи, но тя не ги оправда.

Да напомним, че Chia се счита за една от най-екологичните криптовалути. За нейния добив не е необходимо да се купуват мощни видеокарти, да се изграждат горещи цифрови ферми и да се изгарят киловати електрическа енергия. Достатъчно е само да се закупи запомнящо устройство – хард или флаш диск с голям капацитет (колкото по-голям толкова по-добре), да се инсталира в компютърната система и да се започне добива на новата криптовалута.

Тази пролет котировките на Chia бяха на ниво 1685 щ. долара за една цифрова монета, но сега цената на тази криптовалута падна до 256 щ. долара. Нещо повече, наблюдава се тенденция към допълнителен спад на курса, като този ефект се засилва с нарасналото разочарование на криптоминьорите.

Хората все по-малко вярват в перспективността на Chia и започнаха масово да продават използваните за добив на тази криптовалута хард и флаш дискове при съвсем ниски цени, понеже считат, че тези дискове повече няма да им потрябват. През първото полугодие на тази година дисковете с голям капацитет поскъпнаха няколко пъти, а сега се продават дори и при по-ниски цени, в сравнение с цените преди поскъпването.

Подобно на видеокартите, закупуването на хард или флаш-дискове, използвани за добив на криптовалута, е твърде рисково.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *