Русия показа първия базов модул на новата си орбитална станция, за който е планирано да бъде изведен в орбита през 2025 година. Станцията ще се състои от общо пет модула и на тях ще бъдат използвани изкуствен интелект и роботи.

Първият основен модул на новата руска орбитална станция е в процес на разработка“ – написа генералният директор на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин. Той публикува видео в социалната мрежа Twitter, в което се вижда работата на инженерите.

Както Tech.Offnews.bg вече информира, Русия официално обяви оттеглянето си от Международната космическа станция (МКС). По този начин тя сложи край на 20-годишното си сътрудничество с Американската космическа агенция (NASA) и Европейската космическа агенция (ЕКА) в областта на космическите изследвания.

В същото време страната обяви, че ще си партнира с Китай за изграждането на лунна орбитална космическа станция, наречена Международна научна лунна станция. Тя ще бъде проектирана с цел осъществяването на научни изследвания, свързани с Луната и космическото пространство.

Вижте повече в прикаченото видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *