Google обяви Pixel Stand, безжичното зарядно устройство за телефони Pixel, още през 2018 година. Три години по-късно компанията се кани да актуализира устройството, като то ще е по-мощно от всякога и най-вероятно ще дебютира заедно със серията Pixel 6.

Според данни в кода на наскоро пуснатата Android 12 Beta 2, новото безжично зарядно устройство на Google е в процес на разработка. Любопитнато е, че кодът споменава и охлаждащи вентилатори.

Това означава, че безжичното зарядно може да е в състояние да извежда повече от 10W мощност на първото поколение Pixel Stand. Значително по-високата изходна мощност ще го направи конкурентно на устройствата на Xiaomi, Huawei, OPPO, OnePlus и др.

Според данните в кода, безжичното зарядно носи кодово име “Luxuryliner”. Има голяма вероятност това да не е вертикално безжично зарядно и да активира някои интересни софтуерни функции в новите телефони Pixel.

Всъщност оригиналнито Pixel Stand активира нов потребителски интерфейс на Pixel 3. Поставен да се зарежда, телефонът показва на собственика си график, информация за трафика и последните новини. Освен това зарядното автоматично включва режим “Не ме безпокойте” приз нощта. Собствениците на Nest Hello Video Doorbell пък могат да видят кой е на вратата на екрана на телефона си, когато той е поставен на зарядното.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *