Пламенният критик на биткойна се съмнява, че Tesla ще получа реална печалба след закупуването на голямо количество биткойни и заяви, че нейните акционери са изгубили 5% от цената на акциите си, след тази покупка.

В Twitter, спорейки с Антъни Помплиано (Anthony Pompliano), известният критик на биткойна Питър Шиф (Peter Schiff) се усъмни, че акционерите на Tesla ще спечелят от преобразуването на част от капитала на автомобилната компания в биткойни. Той е на мнение, че за Tesla ще бъде трудно да получи реална печалба от закупената криптовалута. Шиф подчерта, че акционерите на Tesla са изгубили 5% от своите TSLA акции от датата на купуването на биткойните към днешен ден.

Генералният директор на Euro Pacific Capital Питър Шиф написа в своя Twitter акаунт, че след като на 8 февруари Tesla закупи биткойни за 1,5 милиарда щ. долара, цената на основната криптовалута значително нарасна и се премести от областта на 36 900 щ. долара в зоната на 46 200 щ. долара. Данните са на CoinMarketCap.

Според статистиките на Nasdaq, на 8 февруари цената на една акция TSLA е нараснала до 863,42 щ. долара, но на 10 февруари тази година курсът на акциите на Tesla е паднал до 804 щ. долара. Това е спад от около 5%.

Днес акциите на Tesla се търгуват на ниво 816 щ. долара и се оказа, че няма съществена корелация между факта на закупуването на биткойните от Илън Мъск и цената на акциите на Tesla.

Но Шиф е на мнение, че Tesla, въпреки печалбата от 40% след закупуването на биткойните, няма да успее да получи чиста печалба, докато не продаде тази криптовалута, но това няма да е лесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *