Слухове за Apple има буквално непрекъснато. Когато става въпрос за предстоящото устройство за виртуална реалност на компанията обаче, подробностите са доста оскъдни.

Според последната информация, получена благодарение на известния анализатор Минг-Чи Куо, устройството ще е невероятно леко. Дори по-леко от iPhone 12, който е най-актуалния модел на гиганта в момента.

Ниското тегло би направило очилата особено конкурентни на пазара, където текущите модели тежат около половин килограм. Oculus Quest 2 например е с тегло от 503 грама.

Според съобщението Apple ще се стреми към по-малко зрително поле, което ще й позволи да си спести грамаж от обективите. Разбира се може да се отбележи, че промяната би повлияла на завладяващото изживяване от виртуалната реалност, но със сигурност гигантът има софтуерни идеи в тази насока.

Говори се, че всяка леща ще представлява набор от три лещи на Френел. Това е специална оптика, която концентрира лъч светлина в последователност от концентрични пръстени. Целта на този дизайн също е намаляване на теглото и дебелината, както и подобряване на FOV, посочва Куо.

Според предишни изтичания, специалната оптика и олекотеният дизайн може да допринесат за значително увеличение на цената, като се очаква устройството да е в диапазона от 3000 долара. Първите бройки се очаква да се появят на пазара през следващата година, като ще бъдат последвани от по-компактен модел през 2025 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *