Редица големи автомобилни концерни като Hyundai и Toyota възнамеряват да развиват предимно водороден товарен автотранспорт, аз сега френската компания Gaussin е готова да им предложи многофункционална платформа, която по нещо напомня на скейтборд, и е първата по рода си. На нейна база е възможно серийното производство както на водородни автомобили, така и не електрически, като се поддържат и различните системи за автономно управление.

Иновационната платформа Gaussin предоставя на автомобилните производители възможност бързо да започнат масовото производство на екологично чисти камиони. Това е модулна платформа, която е подходяща за влекачи от тежък клас и за товарни автомобили с дължина от 5,5 до 13,4 метра.

Има две версии на Gaussin. Едната е оптимизирана за използване на водородно гориво и е оборудвана с резервоари и водородни горивни елементи. Нейното зареждане става за по-малко от 20 минути, а пробегът възлиза на 800 км. Втората версия е изцяло електрическа със същите електромотори и акумулаторен блок, който осигурява пробег от 400 км, който зависи и от товара на камиона. Максималната скорост и на двете версии е 90 км/ч.

Новото шаси е с 400 килограма по-леко от досега предлаганите стандартни версии за товарни автомобили и може да бъде увеличавано или намалявано според различните изисквания на клиентите. Максималният товар не трябва да превишава 40 тона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *